Thursday, October 28, 2010

TENSION!!

Urgghhhh...tensionnye..!!! apekah yang anda rase bile tibe2 anda kena buat sesuatu yang sangat anda tidak suka dan mengganggu masa dan aktiviti lain anda??? saye sure anda juge akan bengang sepertimana saye...!!


hurmmm... arini kene pergi dinner...nampaknye duet pon da bayar...memang terpakse lah saye pergi..sayang tu... but, saye bukan lah seseorang yang terlalu negatif bab2 ni... cume kadang2 apabila kite menganjurkan satu program, yang penting kite kena alert dgan situasi...bayangkan minggu yang nak exam sangat2 ni ade dinner?? sesuai tak korang rase? malam ni saye dah plan nak study BM2... dah lah cuak ngan subjek ni..banyak tu kena bace n fahamkan.. kan dah terganggu study n mase saye..aduhai...apelah malang sangat kali ni....saye plak naik bengang lagik bile tgok segelintir rakan2 lain yang sangat bijak mengambil keputusan untuk lari dari dinner dengan balik rumah....napelah saye tak pernah terfikir nak wat gitu?? aduh laaa....


namun, papepon... saye masih teringat pesan lecturer  subjek KOMPETENSI KECERDASAN EMOSI saye, yang sangat suke mengulang ayat imbangilah "IQ dan EQ KITE SELALU..." huh nasib baik... kalu EQ kite tak stabil, maknenye kite tak pandai kwal emosi..kite kena rasional... dan saye cube untuk rasional malam ni...saye kene pregi juggaakkkkk!!!uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....!!





mengingati mati dapat melembutkan hati...


membaca ayat2 Allah dapat menenangkan jiwa...

No comments:

Post a Comment

~tInGg!!