Saturday, December 11, 2010

~PAPRIK SiMpLe..ChEcK iT oUt!!!

halluuuu....ahakss.. wah3.. aku baru nak update blog nampaknye.. di petang yang sejuk yg amat ni.. tetibe je rase nak makan paprik... mungkin faktor perasaan lapar yang bersarang dalam jiwa aku wat mase ni!!hikkss~

anyway, aku nak ajar korang masak paprik yang simple... paprik ni memang la tetap rase paprik.. tapi tak lah setanding ngan paprik yang CHEF WAN masak taww... uhhukk =P

BAHAN;
bawang putih
lada kecil
ayam-potong kecik
bwang merah
serai
halia
sos tiram
kicap
sayur- especially kacang panjang/kubis bunga ngan tomato
daun limau purut

CARA BUAT;
tumiskan bawang putih ngan lada kecil dengan minyak la kan..yang dah ditumbuk lumat
masukkan ayam yang dipotong kecik2/daging yg dah direbus dan gaulkan
masuk bwang merah,serai, halia, sos tiram, kicap, dan daun limau purut.gaulkan
masukkan sayur yang dah dipotong- kacang panjang n tomato

SiAplaa...!=)

hah... dah2 aku nak pegi masak...!hakhak=P

No comments:

Post a Comment

~tInGg!!