Saturday, January 15, 2011

~iLmU pEnGeTaHuAn

ahaks.. macam lucu + skema rama2 plak ak wat tajuk entry arini..hihihi tapi x apelah.. memang ak nak share ilmu pon...ak dapat ilmu ni pon dari facebook gak...tu lah, dalam kite ber'fb ni...kena pandai2lah pilih yang baek dan yang burok..ehh due2 kite kena ambil kisah taw..pasal ap yang baek, jadikan tauladan + AMALKAN manakala yg burOk tu, sile TINGGALKAN + SEBARKAN kepada mereka yg belum tahu..kerana itu pon salah satu care kite lepaskan diri kite dari trus berdosa akibat kedekut ilmu ye tuan2 dan puan2..hehe =) tapi yang pasti, kite kena berhati2 dalam menyebarkan ilmu... coz skali tersilap sebarkan sesuatu ilmu...tambah2 lagi bleh menyebabkan berdosa org yg mengamalkan 'ilmu' sesat tuh..make terwujudlah bank "dosa" yang baru untuk diri kite yakni mengalirlah dosa untk kite yg tlah menyesatkan mereka terlebih dulu..alahai...nauzubillah.. ak ni cekgu.. ak ckap ni, supaye ak pon xtergolong dlam golongan ni la yer...nauzubillah..


ilmu ni mgkin dah berkurun2 dah korang amalkan,,,cume ak nak share untk mereka yg masih xtaw..dun worry..jgn malu kalu kite baru tahu even ilmu tu paling basic la.. coz lebih baek dapat taw skrang dari xtaw lgsung ann...ahaks! okeyy.. panjangnye tazkirah harini ye anak didik skelian!hikkss~


cara potong kuku mengikut sunnah nabi Muhammad S.A.W...
wallahualam..


No comments:

Post a Comment

~tInGg!!