Sunday, March 27, 2011

~SeKoLaH dUnIa SeOrAnG gUrU,,,~

HYE u alls! fuhhh.... banyak benor sawang kat cni....lame tak update...sory ler..busy sguh minggu SBE ni...hahaha ape? SBE tuh ape?? haa~ meh cheq habaq mai noo~ hihihi SBE tu...School Base Experience...macam praktikal lah bagi bakal2 cekgu macam aku neyh...so, kene lah pergi skolah ( act skolah mak aku!ahahaha)  seminggu...tgok keadaan, persekitaran, cara pengajaran, tgok cekgu2 single kat sekolah tuh..ehhh22  ahaks!! gurau jep yg last tuh..ak dah kawen yep...ngehh3 ;P So, sepanjang kat sekolah SK SINAR MUTIARA, PEKAN...ak memang suke giler ah...coz ak memg sangat suke budak2 tahap gaban!agagaga chomellll taw u allss...so, senang la keje aku...budak2 neyh...kite kene taw nak men emosi n psikO diorang neyh...bagi aku,..kanak2 nih memang ibarat air..dekat ngan diorang, bermakne aku akn lebey tenang n sejukk...percayelah...so, bayangkan aku akan bertemu mereka sampai pencen! sukew3!!huhu makin dekat ketenangan itu dgn aku,,, btul cakap mak aku...jadik cekgu...bkn untuk nk dapat keje tetap..or nak dpt gaji tetap...tapi, jadik cekgu kene ikhlas dan betul2 minat...baru tak tersiksa!;) ThAnKs MaK!!


lastly, layan ler pictures2 yg sempat aku amek ni yer...



perhimpunan pagi!hihi 
arahan pengawas: "hands up, hands down..!" ;P


bersungguh2 Daniel nak jawab soklan CEKGU LILI!!agagaga


my students...(>___<)


hahahaha...kamera punyer pasal.....;)


kanak2 Pra Sekolah..sangat manja dan menghiburkan hati!!suke sangat3!!;)
p/s: teringat perkataan pertama yang diorang panggil mase masok klas pra neyh, 
" shhhh~ UMI datang...."nyiahahaha  COMEL taww...;)


handle persembahan untuk Majlis Perpisahan Guru Besar punyer!!ehehehe


Program Bacalah Sayang...sempoii!!;)


cEkGu LiLi with 1 Arif....;)





dapat surat cinta dari budak2 pemulihan! terima kasih sayangs2 cekgu sekelian! cekgu sangat menghargainye!! LOVE U ALLS sangat2!  ;)....

Wednesday, March 16, 2011

~sAyE gUmBiRe Di RuMaH ;)

Hye u alls ! aku taw, korang mesti sihat semue kan...hehehe aku taw lah, sbab tuh bole bukak lappy@lap top sekali gus berblogging kan...kantoii~ ngeh3 owh ya ! harini aku xtaw nk wat entry pasal apa..tapi tgan ni gatai nak tulih jugak kat entry...tah pape an?? aku takot2 ada yg rindu kat aku plak, kalu tak wat entry baru....ngeh3 *prasan!! (>___<) okeyh2, aku saje2 je nak share ape2 disekeliling aku wat mase nih ngan korang...boley ka gitu??huhu so, ak share sket lah gambar2 yg ak edit tah pape nih...ngeh3..



tu diaa~ "Jannatul Raudhah" hah ! u alls...ni taman kesayangan mak ngan abah aku... act, ak dah pernah kenalkan tempat nih kat blog ni, tapi ak sendirik pon addicted ngan taman n pokok2 abah nih...tenang taw kalu ade kat sini... tu pasal ak perkenalkan sekali lagi..nyiahaha~ ;P

Biasenye, bile petang sket, lagi redup kat sini, nyaman...sejuk... kalu baring kat kerusi tepi air terjun nih sambil dengar bunyi air mengalir..memg sangat damai taw... sukew3! kadang2 siap tertido..sedar2 kuceng2 aku giget ibu jari kaki, xpon naek atas perot! huh kacau daun tol ! ;)


nih, suasana hujan..sejjjjuuukkkk...hihihi tgok ler...rumah aku, rumah kampong...tapi ak tetap suke suasana gini...banyak pokok, tak panas...kalu kat Kota Bharu@ tmpat aku blajar..panas sgt, kejap jer muke ak burn...meraa sepanjang mase~


hahaha...yang nih, tak da kaitan pown ngan scenery umah aku, aku cuma nak fokus kete tgah2 ujan tuh ! nih lah salah satu teknik anak yang sangat malas mencuci kete...ngeh3 ak biaq keta tgah2 ujan sat, pastuh baru senang sket nk cuci! tak ler kotoq sangat! wahaha ok, ak taw ak rajin amat  m.a.l.a.s ann..ngeh3 ;P standard,,! 

*psstt... sapa2 yg nak kawen ngan cheq, mesti taw yg cheq ni "RAJIN" noo... yuhhuuu~ ;)



!!Kursus Pembuatan Coklat!!



Assalamualaikum... ade sape2 kat cni tak??hehehe u alls thanks taw sbab selalu jenguk2 entry elly...elly sukew taw...ngeh3~ harini, elly nak share sket pengalaman elly pegi Kursus Pembuatan Coklat.. 1 hari taw u alls...ecece *menunjuk tuh penting yer kawan2...;P  gembire sgt2...!hihihi so, pasni...sape2 nak tempah tu bole lah...hehehe.. yg nak tempah buah tangan untuk tetamu mase btunang or kawen tuh jemput jugak yer...hoho so, layan yer gambar2 elly ni...hehehe (>___<)


ketekunan...nyiahaha~



semangat kerjasama!ngeh3


coklat lolipop...nyum..nyumm....;)


coklat shedappp....;P


nak tak??? amek laa~ weee;)


lolipop chomelll kan3?? (>__<)


hahaha... yang ni mase dengar resipi ke 40! dah penat weyy ngan amali bagai!hik3


tarraaaa! coklat rose untuk awak, dari saye ;))

syioookkkknyerrr!!!

*terima kasih, mak sebab daftarkan kursus nih!mmmuuuuaahhh kat pipi mak ! (>____<)

Sunday, March 13, 2011

~NoStAlGiA NOKIA 3120 classsic



Nampak tak ape tu u alls?? aishh.. takkan ler tak nampak gi kowt.. ak dah abes perli dah ni...ngeh3 *punyer besor gambo aku letak!ngeee

anyway, entry kali ni, ak nak share 1 nostalgia dalam hidop aku! hik3 ni lah handset kesayangan aku... korang mesti nk gelakkan aku coz tak pkai henset maju2 kan..tak leh "touch2" gitu.. aiseh! ney mak nak mara ney..* nada nyah! ekeke actually, hanset ni manyak nostalgia taw.. hanset ni ABAH yg bagi...my first hanset lah !hek3 ;) * al maklum ler..sebelum ni, ak pakai hanset turun temuron je!ahaks walau dah bertaun2 aku pakai, tapi aku still jage, sayang wooo! tak kesah ape orang nak kate@kutok agaga, ciap tukar2 housing u alls..hihihi kellas gituww..nyiahahaha

Penah 1 hari tuh, ak jalan2..n salah sorang sahabat aku cakap, 

"weh, dah bangge kesian sangat lah aku tgok kau pakai hanset ni.."

wakaka aku wat derk jer... n dengan tindakan refleksinye, die pegi mintak tukar housing ngan 1 kedai tuh..pink tros hanset ak!agagaga tapi, yg hampehnye, abang kat kedai tuh bleh gelak2kan kitorang dengan jayanye!grrrr!!coz nk chantek2 kan jugak "hanset yg telah dimamah usia" nehh...caittt!!huhu

Anyway, setiap orang ade nostalgia masing2..aku pasti, korang jugak ade nostalgia tersendiri..terpulang pade masing2, nak jage nostalgia u alls macam mane rite? yang penting,,,,

ADE AKU KESAH???nyiahaha ;)



Saturday, March 12, 2011

WoW CuTi sEyH!!

Halluu everyone....!huahuahua mood aku manyak baek ini hari...sebabnye dah stat cuti skolah!ahahaha tu yg suke sgt ngan kerjaye sbgai seorag engineer guru ney..ececece banyak cuti!ahaks sukew3 (>__<)huhu


So, dah macam2 ak plan nak wat bersempena ngan cuti neyh...antarenye...holidays, masak2, kemas2, n so on...yg istimewanye cuti kali ni.. ak kena sambung lagik 1 minggu untuk wat SBE..best3! SBE = School Base Experience...sesi ni wajib dijalankan selama seminggu oleh semue guru pelatih macam aku...pengalaman pertama tgok sekolah...cam best jew..ekeke wat plak kat skolah mak aku! kompem2 happening!ahaks.. mak plak spoting habes,,skepala ngan haku...alamatnyer....gempaklah SK Sinar Mutiara, Pekan nanti!! nyiahahaha gempak ke??? agaga 


So, u alls yg cuti gak, ak ucapkan slamat bercuti ea...bg yg tak bley cuti..ololooo ciannyeer.. tggu je lah cuti! ;P ahaks 





(paling hadapan)Lin, Pelajar pintar, lincah, dan unik..

antara keistimewaan di SK Sinar Mutiara,Pekan ;)

BUBYE U ALLS!

Tuesday, March 8, 2011

~tHaNks * (>__<)





Dalam kekalutan hari-hari yang berlalu minggu lepas dan minggu neyh..disebabkan assignment yang menimbun2 untok hantar sblom cuti... ade jugak menda yg sgt2 membuatkan aku hepi...yeeeaayyy!! ngeh3 jangan jeles yer u alls...my ABAH@mentor kasi coklat ler...untuk kami adek bradek makan...! thanks sgt2...saye amat menghargainye....!;)

terima kasih A.B.A.H  M.A.Z.R.I!!!



bukan hadiah yang kami harapkan... tapi, ucapan terima kasihmu itu yang lebih bermakna! ;)

~tInGg!!