Saturday, May 7, 2011

kata-kata ini,,,

Assalamualaikum w.b.t untuk semua pengunjung blog yg tersayang... terime kasih kerana sudi singgah ke teratak usang aku ni..hurmmm.. actually, harini aku nak share 1 quotes atau kata-kata hikmah yang cukup bermakna untuk diriku buat mase ni... kata-kata ni aku dapat dari seorang kenalan baru di fb.. terima kasih ye ..;) kata-katanya berbunyi begini;


"Adkalanya kta prlu mnangis agr kta tahu hdp ini bkan skdar utk ketawa..agr kita tahu betapa mahalnya air mata..bersyukur pd org yg menyakitimu krna dia menabahkanmu..bersyukur pd org yang tdk mengendahkan kamu krn dia memupukmu utk berdikari..bersyukur pd org yg menjatuhkanmu krn dia memperhebatkan kemampuanmu..bersyukur pd org yang menyiksamu kerana dia menguji kesabaran dan ketabahanmu"

yup...memang tepat kata-kata ni.. buat mase ni, memang aku sedar.. yg aku perlu menangis  dalam menelan segala dugaan yg sedang melanda aku ni.. terlalu berat untuk dipikul sendiri.. kalau diceritakan untuk kawan2 pun..apa lah sangat..setakat boleh memberatkan fikiran mereka je,,, arrghhh sedihnye hati ni... tak sabar rase nak balik rumah! nak tengok keadaan mak! hancur luluh hati setiap kali mendengar berita dan derita yg ditanggung mak mase ni...(T______T) 


mak.....kuatkan hati mak ye..Allah sentiase berada disisi org2 yg yakin dengan pertolonganNya.. biarlah org yg mengkhianati mak mendapat balasan yg setimpal...

setiap waktu...setiap detik...hati ni menangis...fikiran ni terasa terlalu berat dan sarat...kerna turut menghayati penderitaan mak... YA ALLAH... ak redha dengan ujianMu... ak tahu kau sedang menguji kami...Alhamdulillah Ya Allah...

Aku di sini pula.. juga punya masalah sendiri.. masalah yg terlalu rumit untuk dirungkaikan...cuma aku berdoa...agar segala yang bengkok akan lurus jua.. segala salah faham yg berlaku antara aku dan insan yang pernah ku anggap "abah" akan terlerai jua... tapi entah bila... biarkan dia terus membenci, terus menghina, terus mencaci aku... bagi aku, dia pernah menjadi guruku... ak tak layak melawan apatah lagi menyimpan dendam terhadapnya, kerna kuasa ilmu yg pernah diperturunkan olehnya, walau aku sedar,,, ilmunya juga ilmu dari Allah... tabah lah hati... Allah sedang mengujimu..Alhamdulillah Ya Allah...

Walau di luarnya aku nampak tenang, ceria, sentiase senyum.. tapi dalam hati.. tak siapa yang bisa meneka.. penderitaan kali ini lebih dari yg sebelum ini.. tambahan pula minggu depan merupakan BIG atau program Bina Insan guru...yg mane memerlukan kekuatan mental dan fizikal untuk ber "camping"...Ya Allah.. tabahkan hambaMu.. janganlah sakit aku datang masa tu...aku tak boleh sakit lagi buat masa ni Ya Allah... tolonglah... ak perlu terus sihat dan kuat untuk terus menemani dan terus menjaga mak biarpun melalui telefon cuma....nauzubillah...

Lepas balik BIG seminggu, maka bermulalah minggu exam... sekarang hati aku berbelah bagi,,, sama ada nak korbankan study week tu untuk jage mak n balek untuk exam saje or tak.. Ya Allah.. bantulah hambaMu dalam membuat pilihan Ya Allah....(T_____T)

Namun, apapun yang akan kutempuh kelak, aku yakin, Allah ada bersamaku.. Allah masih menyayangiku...Allah mahu menghadiahkan aku sesuatu sesudah dugaan ini... Terima kasih YA ALLAH.. ampunkan aku kerana pernah terdetik perasaan sedih atas dugaan yg kau hadiahkan ini... akan ku cuba untuk berdiri... cuma Ya Allah....

Kau berikan kekuatan, kesabaran, ketabahan hati buat abah dan mak... semoga mereka lebih kuat dalam menghadapi dugaanMu Ya Allah......

ALLAH.....ALLAH...ALLAH....




Mak....selamat hari ibu.....(T____T)




No comments:

Post a Comment

~tInGg!!