Thursday, June 2, 2011

nombor "111" nombor keramat???

ASSALAMUALAIKUM...& hye u alls ! hihi.. sukelah.. pagi ni, aku dah jumpe follower ke 111 !!! WOW ! hehe actually, bkn bilangan tu yg penting, but no "111" tu nombor yg paling aku suke,,, so, tahniah pade AKSARA CINTA ILLAHI kerana telah berjaya menjadik follower ke 111 aku..! TAHNIAH3 !;) ehehe mesti korang tertanye2 an.. knape aku suke no 111...ape?? tak tertanye2 pon? "babak"@ cepuk kang,, haa~ padan muke !;P hehe nak bagitaw jugak.. no 111 tuh nombor keramat dalam hidup aku... 111 stand for 1 NOVEMBER 2005 ! ade banyak perkare yg istimewa mase 1 November tersebut... that's why ak suke.. meh ak cite sket...


begini citenye..pade suatu hari yg indah...burung2 pown berkicauan...ade yg bergumbire..ahahaks ;PP ok2 serius2....*tarek nafas,,hupp !;)


mase aku study kat mesir dulu... tengah ak turun tangge dari library pada suatu pagi tu..ak pon belek2@tengok la sket2 isi kandungan buku syariah islamiah yg aku baru pinjam... baru je dalam 3 helai aku selak helaian buku tuh, aku terserempak dengan sorang laki, tapi aku tak paling ke muke die pon... aku cume sempat terpandang kasut die je coz ak tunduk mase tuh... aku pon tutup buku n jalan macam biase.. tapi tibe2 aku dengar laki tersebut panggil..


 "ukhtiku...sudikah kamu menjadi zaujah ku?" dengan nada yang agk lembut,,,

aku sempat memandang sekilas.. seorang lelaki berbadan sasa dengan senaskhah Al-Quran warna kehijauan di tangannya sedang berdiri sekan-akan menunggu namun matanya sedang memandang tepat ke arah pintu masuk library.. SUBAHANALLAH...hebatnya ciptaan ALLAH...hensemnya ! hihi sempat lagi terlintas dalam hati,,, tak pernah pula rase camtu..pelik2.... tapi bile tersedar, aku cepat2 istighfar,,, takut lagha... aku pun terus lajukan langkahan sebaik aku sedar yg hanye aku saje berhenti kat tangge tu sedangkan lelaki tadi dah ghaib ! YA ALLAH, malunye aku mase tu....aku rase macam nak terbang masok bilek secepat mungkin bimbang kalau2 laki tadi perasan yg aku terpana melihatnya.. kenapa dengan aku ni...??? suara lelaki tadi sentiasa terngiang2..

uktiku...ukhtiku...ukhtiku..  

dan tiap kali tu, aku beristighfar....
dan merintih dalam hati,,YA ALLAH, janganlah kau palingkan hatiku setelah kau berikan petunjuk n hidayahMu kepadaku...amin..doaku setiap kali perasaan itu datang..

bagiku..tak mungkin layak untukku seorang yg sesempurna itu menjadi pendamping hidupku...apatah lagi aku sebagai isterinya...

Sejak dari hari tu, aku sentiasa hati2  semasa berjalan di universiti, aku serik untuk mengangkat muka ketika berjalan terutama ketika berselisih dengan lelaki..sehinggalah aku sendiri habis belajar..dan pulang ke tanah air..

setibanya di Malaysia, hari ke-5 ku di sini..ibu mula bersuara, ada yg akan menyuntingku sebagai bidadarinya tak lama lagi.. jantungku berdegup kencang... entah mengapa..aku seolah2 terikat dengan janji..sering aku teringat2 dengan pertanyaan lelaki yg pernah terserempak denganku semasa di universiti suatu ketika dulu... sehinggakan aku mengalirkan air mata ketika solat sunat istikharahku setiap malam.. hatiku tiba2 sayu...seolah2 berat untuk membuka pintu hati kepada lelaki lain...kenapa aku harus menunggu lelaki itu sedangkan dia juga tidak pernah berhubung denganku? masakan dia boleh mendapat alamat untuk meminangku sedangkan dia tidak pernah tahu apa2 maklumat tentangku... owh tuhan, aku pasrah....aku tahu, aku menunggu sesuatu yg tak mungkin terjadi !

akhirnya aku mengizinkan ibu untuk menerima rombongan meminang yg bakal datang dengan titisan air mata yang entah kenapa... tapi aku tahu ALLAH sentiasa memberikan yg terbaik kepada hambaNya... 
lagi mengejutkan, lelaki yg ingin meminangku itu meminta izin pula untuk terus mengahwiniku...sekali lagi aku terkejut..kenapa begitu cepat?? aku belum sempat merasai kemanisan usia remajaku...namun, aku redha, kerana ayah sudah bersetuju...

majlis pertunangan kami disekalikan dengan majlis  perkahwinan... aku berdebar untuk melihat bakal suamiku...namun, kulihat ayah dan ibu tenang n sangat gembira pada hari tersebut...

tibalah rombongan pihak lelaki dan aku selamat dinikahlan dengan suamiku tanggal 1 November 2005...setelah sah aku menjadi seorang isteri...barulah aku mengangkat muka untuk melihat suamiku..aku lihat dia sedang solat sunat n sujud syukur dari arah belakang.. usai dia solat, dia berpaling ke arahku n tersenyum...

YA ALLAH............................

dialah lelaki yang ku tunggu-tunggu & dia kini milikku.......dia kini suamiku...SUBHANALLAH..........

so, tu lah memory terindah aku mase 1 NOVEMBER.... so, cemane?? da faham knape aku suke nombor 111?? ok, tu saje..thnks coz sudi bace cerita yang aku REKA je nih !!! huahahahaha aku mane kawen agii...jangan maraa haa~ saje je xde keje nk gurau2 ngan u allss.hahaaha nyway, thanks alls! ;PpP




2 comments:

  1. salam ziarah..
    wahH..terharu rasa..
    tak sangka bertuah pulak kat cni..
    nak hadiah?! hehe.. =)

    ReplyDelete
  2. hihi...;) kamu sangat bertuah..tak apa,saya hadiahkan kamu dengan doa..semoga urusan kehidupanmu dipermudah di dunia n akhirat...aminn...;) ukhuwah fillah abadan abada..
    ;)

    ReplyDelete

~tInGg!!